Over de Regelhulp ISO 26000

De Regelhulp ISO 26000 - Bouwstenen voor MVO helpt organisaties bij het implementeren van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De Regelhulp is gebaseerd op ISO 26000 ‘Richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties’ en NPR 9026 ‘Handleiding zelfverklaring NEN-ISO 26000’.

Met de Regelhulp ISO 26000 kun je:

De regelhulp bestaat uit drie modules:

  1. Quickscan - geeft je snel inzicht in hoe ver je bent met het implementeren van MVO en waar potentiële verbeterkansen liggen.
  2. Detailscan - helpt je om heldere keuzes te maken omtrent de MVO-ambities van je organisatie. Met de detailscan kun je ook maatregelen in kaart brengen om concreet aan de slag te gaan.
  3. Zelfverklaring - ISO 26000 is een richtlijn en geen eisenstellend document en daarom niet geschikt en ook niet bedoeld voor certificatie. Een MVO zelfverklaring ISO 26000 biedt uitkomst. Met de Regelhulp ISO 26000 kun je op eenvoudige wijze een zelfverklaring opstellen en maatregelen in kaart brengen om concreet aan de slag te gaan.

Koppeling met het Ondernemingsdossier

De Regelhulp ISO 26000 heeft een koppeling met het Ondernemingsdossier. Dit is erg gemakkelijk want hierdoor kun je je eigen maatregelen inplannen en uitvoeren. Deze maatregelen kun je downloaden in een Excel bestand of overbrengen naar het Ondernemingsdossier. Lees meer over het Ondernemingsdossier.

Publicatieplatform ISO 26000

De zelfverklaring van jouw organisatie kun je publiceren op het Publicatieplatform ISO 26000 van NEN. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid en transparantie van je organisatie op MVO-gebied.

Ontwikkeling

De Regelhulp ISO 26000 - Bouwstenen voor MVO is ontwikkeld door NEN in samenwerking met de MBO-raad en de NRK (Nederlandse Rubber en Kunststof Industrie).

Regelhulp ISO 26000 voor jouw branche?

Interesse in de ontwikkeling van een NEN Regelhulp ISO 26000 voor jouw branche? Neem dan contact op met Jo Collins, NEN SPS Product Management, e-mail jo.collins@nen.nl.